kindercoaching

Als een kind niet lekker in zijn vel zit als gevolg van een scheiding, een verlies, pesten, (faal)angst, een verhuizing of het ervaart problemen in zijn (leer)ontwikkeling, kan het behoorlijk uit zijn doen zijn. Een kindercoach is bij uitstek in de gelegenheid om een kind tijdens of direct na een intense periode de ondersteuning te geven die het nodig heeft. Aan de hand van beeldend materiaal kan een kind zichtbaar maken wat er zich op een diepere laag afspeelt zonder dat het daar direct voor woorden voor nodig heeft. Beeldend communiceren (Poptalk) is ook zeer geschikt voor kinderen die de taal niet vaardig zijn of die zich moeilijker kunnen uiten via taal zoals bij autisme of spraak- en taalproblemen.  

Groepsgeluk (opstellingen in de klas)

Is er veel onrust in de groep of zijn er regelmatig conflicten? Met een opstelling wordt samen met de leerkracht en de kinderen de groepsdynamiek in kaart gebracht met behulp van houten poppetjes, symbolen en pictogrammen. Hierdoor ontstaat er meer inzicht in wat er zich op een diepere laag afspeelt. Dit geeft een nieuw perspectief waardoor de groepsdynamiek een nieuwe impuls krijgt. Een opstelling brengt meer rust en verbinding. Het is een prettige manier om aan een fijn pedagogisch klimaat te werken. Een opstelling in de groep is een snelle interventie die overzicht, inzicht en uitzicht geeft.

Wil je graag een opstelling met jouw klas of met jouw team? Ga naar https://groepsgeluk.nl/wendy-thomassen/ 

 

coaching leerkracht

Leerkracht zijn is een prachtig vak dat je met hart en ziel doet. Als leerkracht wil je het beste voor de kinderen in je groep en ben je bereid alles voor ze te doen. Dit is een kracht die teven ook een valkuil kan zijn. Als gevolg hiervan kun je snel over je grens gaan en ligt overbelasting of een burn-out op de loer. Ook de interactie tussen jou en de kinderen kan voor jou als leerkracht een uitdaging zijn. Kinderen pakken een stemming haarfijn op. Als jij niet lekker in je velt zit, is dat ook voelbaar voor de kinderen. Dit laten zij zien in hun gedrag. Soms kun je dan wat hulp gebruiken door middel van coaching. We kijken samen naar jouw huidige situatie, jouw ontwikkelde kwaliteiten en valkuilen zodat er weer balans ontstaat en je met plezier voor de groep staat.