rekenproblemen en dyscalculie

RT-Perspectief is een praktijk voor Remedial Teaching en Coaching. We zijn gespecialiseerd in de rekenontwikkeling van kinderen en bieden vakkundige hulp op school en in de praktijk aan leerlingen die vastlopen bij het rekenen en/of wiskunde.

Naast het uitvoeren van een rekenprocesonderzoek om de rekenontwikkeling in kaart te brengen, stemmen we de begeleiding met alle betrokkenen zo goed mogelijk af zodat het kind weer tot ontwikkeling kan komen en succeservaringen kan opdoen. We voeren ook (voor)onderzoek uit en bieden begeleiding wanneer er signalen van dyscalculie of (ernstige) rekenproblemen zijn.

Zelf bijles geven? Oudercoaching is de uitkomst!

Heeft uw kind bijles nodig of wilt u thuis extra oefenen? Weet u niet hoe u dit het beste kunt doen of vindt u bijles te kostbaar? Hoe zou u het vinden als u advies en uitleg krijgt over hoe u uw kind thuis het beste kunt begeleiden? RT-Perspectief kan u namelijk daarbij helpen!

Na een intake- en adviesgesprek waarbij u de hulpvraag van uw kind uitlegt, stellen we een concreet hulpplan op. We streven daarbij naar een goede afstemming met de school. Na het opstellen van het hulpplan weet u precies hoe u thuis uw kind het beste kunt begeleiden. Door middel van tussentijdse (telefonische) gesprekken bespreken we de voortgang en stellen we indien nodig de begeleiding bij.